online fejlesztő
foglalkozások

Gyermeked eddig elért eredményei megtarthatók
szakembereink által kidolgozott, működő online módszereinkkel 

figure

Üdvözöllek,

Karáth Fruzsina vagyok, a Bóbita Okosda vezetője.

Egy olyan lehetőségre szeretném felhívni a figyelmed, ami a járvány miatt kialakult jelenlegi helyzetben komoly segítségedre lehet Neked és gyermekednek egyaránt. 

Munkatársaink hatalmas odaadással láttak neki kidolgozni az online fejlesztések módszertanát. Az elmúlt hetekben megtartott online órák tapasztalatai alapján napról napra fejlesztik saját területükre vonatkozóan az online megoldás gyermekek számára lehető legjobb kivitelezését. Erről tudhatsz meg többet ezen az oldalon. 

Elérhetőségünk: +3630 721 3969

Mi lesz a gyermek fejlesztésével, ha nem lehet találkozni a szakemberekkel?

Egy nagyon nehéz időszak köszöntött be az elmúlt hetekben, aminek fogalmunk sincs mikor lesz vége. A családok beszorultak az otthonukba. A gyerekek nem járhatnak óvodába, iskolába, a szülők pedig jobb esetben otthon végzik a munkájukat, közben még a gyerekekkel tanulni is kell.

A gyermekek fejlesztő foglalkozásai egyik napról a másikra abbamaradtak. Nem járhatnak logopédushoz, a megszokott mozgásfejlesztő foglalkozásokra, elvágták a folyamatot, ami eddig szép eredményeket hozott a gyermek fejlődésében. Ez így nagyon nem jó a gyerekeknek. 

A szülő - még ha beleférne az idejébe, - akkor sem tudná szakértelem hiányában ezeket a speciális fejlesztéseket biztosítani a gyermekének önállóan.

Sokszor hosszú hónapok sikeres munkája kerül veszélybe, ha megszakad a foglalkozás sorozat. Egyre több szülő észreveszi pár hét alatt a gyermekén, hogy viselkedése, beszéde, mozgása kezd visszatérni a fejlesztések előtti időszakéhoz. Emellett senki sem szeretné, hogy az eddig fejlesztésekre elköltött sok tízezer forint  kidobott pénz legyen.

Nem sok lehetőség van arra, hogy legalább az eddig elért eredmények megtarthatóak legyenek, amíg vissza nem tér a normális hétköznapok időszaka.  

 

Amire Neked szükséged van, az a Bóbita Okosda ONLINE fejlesztése. Ez biztosítja gyermeked számára, hogy az eddig elért eredmények megtarthatók legyenek.

figure

A jelenlegi helyzet hatalmas rugalmasságot kívánt tőlünk. Egyik napról a másikra be kellett zárnunk az ajtókat. Rengeteg gyermek jár hozzánk különböző fejlesztő foglalkozásokra, akiket nem szerettünk volna magukra hagyni, mert nagyon fontos a fejlesztések folyamatossága.

Ki kellett találnunk, hogyan tudunk személyes találkozók nélkül segíteni a családoknak, hogy a gyerekek fejlettségi szintjét legalább meg tudjuk tartani addig, amíg újra találkozhatunk.

A szakemberekkel közösen kidolgoztuk, melyik foglalkozásokat lehet online formában folytatni és milyen követelményeknek kell megfelelnünk, hogy azok eredményesek is legyenek.

Minden gyermeknél működik az online fejlesztés?
Foglalkozástól és természetesen a gyermektől függ, hogy megfelelő-e neki az online forma.

- Vannak gyerekek, akik mellett a szülőnek is ott kell lenni, mert egyedül elkalandozik a figyelme.

- A legtöbb gyermeknél elég volt az első 1-2 alkalommal ott lenni a szülőnek, mert miután túllépett az újdonságon, utána már egyedül is követte a szakember instrukcióit, együttműködővé vált és figyelt.

- Természetesen vannak gyerekek, akiknek a fennálló probléma kezelésére nem megfelelő ez a megoldás. Nekik is kitaláltuk, hogyan tudunk segíteni. 

Külön érdekesség, hogy több esetben is azt tapasztaltuk, a csoportos foglalkozásokon nehezebben kezelhető gyermekek az online formában sokkal fegyelmezetebbek, figyelmesebbek, jól motiválhatóak. Ki tudja miért? Talán az otthoni környezet vagy mert a kiérdemelt figyelem kizárólag rá összpontosul...

A foglalkozások eszközigényei: 
Elengedhetetlen hozzá az otthoni jó internet kapcsolat, lehetőleg egy megfelelő laptop, amiben van kamera és mikrofon. Laptop hiányában megoldható okostelefonnal is. Ahol a szülők kicsit értenek hozzá és a technika megengedi, ott a televízióval összekötve a számítógépet, kiváló méretben és minőségben lehet a szakembert látni és a nappliból máris mozgásfejlesztésre alkalmas tér lesz. 
Szakembereink kidolgozták, hogy olyan eszközökkel dolgozzanak, amik minden háztartásban megtalálhatók. Ez néha nagyon mókás, de működik. Használunk seprűt, zoknikat, csipeszeket, legokat és igen kreatívan tudjuk helyettesíteni a speciális eszközöket is. Amennyiben szükséges, a feladatlapokat előre elküldjük, otthon ki lehet nyomtatni. 

Mennyire hatékonyak ezek a foglalkozások? 
Nyilván ez egy átmeneti megoldás, nem tudja 100%-ban helyettesíteni a személyes találkozókat vagy a tornatermi foglalkozásokat. Nem is ez a célja! 
Meglepett minket is, hogy a logopédiai foglalkozás és az iskola-előkészítő óra mennyire eredményes tud lenni online is. 

Egy biztos, melyet a szülők visszajelzései alátámasztanak: a gyermekek eddig elért eredményei megtarthatók, sőt további fejlődést is elérhetünk az online formában. 

figure

 

Mi a véleménye azoknak, akik már kipróbálták az online Okosdát? 

Kérdőívben kértük azokat a szülőket, akik már gyermekükkel részt vettek online foglalkozáson, hogy értékeljék azt egy  10-es skálán, valamint adjanak szöveges visszajelzést is. 

Mennyire elégedett az online foglalkozással?
Válaszok átlaga: 9

Mennyire volt a gyermek bevonható a szülő szerint?
Válaszok átlaga: 8,6

Idézünk a szöveges visszajelzésekből néhányat:

"Nagy pozítivum már maga a tény is, hogy szerettétek volna folytatni a foglalkozásokat, a kisfiam és én is nagyon örültünk neki. :) A hanggal volt néha gondunk, de ez inkább csak berezonálási probléma volt, ami a hangfelismerős feladatoknál okozott némi félrehallást, de ezen majd nekünk kell javítani, lehet, hogy túl hangos volt. És azt is nagyon tetszik, hogy megkaptuk a TKP-s órai anyagokat." Éva

"Nekünk is teljesen új ez a helyzet, de úgy gondolom, hogy mindenfajta segítséget megkaptunk, ami szükséges. Izgalmas volt, hogy így itthonról sikerült ez az egész, én már várom a keddet." Zsófia,

"Jó tapasztalatunk van, semmi probléma, fennakadás nem volt. Kristófnak nagyon tetszett és várja már a következő alkalmat." Gyöngyi

"Nagyon jól összehangolt volt a műszaki támogatás, Orsi is tökéletesen alkalmazkodott a helyzethez, nagyon jó volt az órája. Nekem is segítséget nyújt az, hogy a foglalkozások közötti időszakokban mely képességeit fejlesszem jobban a gyermekemnek, és hogyan." Marianna

"Nagyon jó és hatékony volt a foglalkozás." Szilvia

"Lesz ez még jobb is, tök jó, hogy van ez a lehetőség! István 

Szakembereink visszajelzése:

"A gyerekek nagy része be tud kapcsolódni az online foglalkozásba, ezzel elkerülhető, hogy az eddig elért eredmények elvesszenek. A szülői háttértámogatás szükségessége minden gyereknél más, egy - két alkalom után kiderül. Aki nem tudja felvenni a fonalat online, annak megtaláltuk és megtaláljuk a megfelelő módot a foglalkozásra, egyéni torna online vagy személyre szabott otthoni tornasor a szülővel." Tamás Orsolya - TSMT terapeuta

"Számomra jó élmény volt az első hét, nagyon jól éreztem magam, és úgy láttam, hogy a gyerekek is élvezték az új helyzetet. A szülőkkel közvetlenebb a kapcsolat, hiszen gyakran ők is "fültanúi" a foglalkozásoknak, és látják, hogyan haladunk a gyermekkel. Összességében véve abszolút pozitív tapasztalataim vannak, és a szülők is nyitottak, együttműködőek." Tamási Vivien - Logopédus

"Nagyon jó az online óra. Ami nehézség, hogy az internet néha belassul ami úgymond benne van a pakliban. Az Iskolaelokeszitő csoportba elég a 3 fő, mert így azért jut megfelelő idő mindenkire. A beszédinditó foglalkozások jól működnek, ami nekem is nagyon pozitív volt. Viszont amit jól vettek a szülők, hogy elküldöm az anyagot, amibe teszek finommotorika fejlesztést és azokat otthon megcsinálhatják." Naszvadi Mirabella - Tanító, Logopédus, Sindelar terapeuta

 

Milyen foglalkozásaink érhetők el online a Bóbita Okosdában?

 

Logopédiai foglalkozás - egyéni foglalkozás keretében - 45 perc
Beszédindító foglalkozás - szülőkkel közösen, egyéni foglalkozás keretében - 30-35 perc
Iskola-előkészítő foglalkozás - mikrocsoportos foglalkozás keretében (maximum 3 gyermek csoportonként) - 45-60 perc
Tanulás Könnyítő Program - mikrocsoportos foglalkozás keretében (maximum 3 gyermek csoportonként) - 45-60 perc

Mozgásfejlesztő terápiás foglalkozások:

TSMT torna: Szülői tanácsadás: 0-3 éves korú megkésett, problémás mozgásfejlődésű gyerekek esetében / otthoni torna felírása és betanítása - havonta 1x / mikrocsoportos TSMT torna (maximum 3 gyermek csoportonként) / egyéni TSMT torna / - hetente 1x vagy 2x 50-60 perc

Alapozó torna: mikrocsoportos Alapozó torna (maximum 4 gyermek csoportonként), hetente 2x 60 percben

Pszichológia: Szülői konzultáció / gyermekterápia - alkalmanként 60 percben

Az e-Okosda eőnyei

 1. Otthonról elérhető
 2. Kockázatmentes​
 3. Érintésmentes megoldás
 4. Nem szakad meg a fejlesztés
 5. Szinten tartható a fejlettség
 1. Időt és pénzt spórol az utazáson
 2. A szülő is látja mi történik​
 3. Otthoni eszközökkel is megvalósítható
 4. Tartalmas és hasznos program
 5. Gyermeke fejlesztése folytatódik

 

Ajánlataink

Online okosda bérletek:

 • 4 alkalmas bérletek válthatók
 • Utalással fizethetők
 • Heti rendszerességű órák
 • Fix időpontokban történik a fejlesztés
 • Technikai segítség kollégáinktól
figure
 1. TSMT torna 4 alkalmas bérlet árai:
  Csoportos óra: (max. 3 gyermek) 13.000.- Ft
  Egyéni óra: 20.000.- Ft
  Szülői konzultáció / tanácsadás: 5.500.- Ft / alkalom
  Otthoni torna megírása és online betanítása: 5.500 Ft / alkalom
 2. Alapozó torna 4 alkalmas bérlet árai:
  Csoportos óra: (max 4 gyermek) 13.000.- Ft
 3. Logopédia 4 alkalmas bérlet árai:
  Egyéni óra: 23.000.- Ft
 4. Beszedindító foglalkozás 4 alkalmas bérlet árai:
  Egyéni óra: 13.000.- FT
 5. Iskola-előkészítő foglalkozás 4 alkalmas bérlet árai:
  Csoportos óra: (max. 3 gyermek) 13.000.- Ft
 6. TKP (Tanulás Könnyítő Program) 4 alkalmas bérlet árai:
  Csoportos óra (max. 3 gyermek) 13.000.- Ft
 7. Pszichológia alkalmankénti árai:
  Szülői konzultáció / tanácsadás: 9.000.- Ft 
  Gyermek terápiás foglalkozás: 9.000.- Ft

SIESS!

Szakembereink limitáltan tudnak órákat vállalni a még szabad időpontokra. 
A szabad helyekre a jelentkezés sorrendjében fogadjuk a családokat!

figure

Az első alkalommal csak egy órát kell kifizetned. Amennyiben az első alkalommal kiderül számodra, hogy gyermeked még nem elég érett az online foglalkozáshoz, kérünk jelezd számunkra és nincs további kötelezettséged. 

Ha gyermekednél beválik a foglalkozás, csak akkor kell a bérlet további alkalmait megfizetned. 

üdvözlettel,

Karáth Fruzsina
Bóbita Okosda vezető

Felesleges haboznod, ilyen ajánlattal úgysem találkozol.

A gyermeked fejlesztéséről van szó; ha teheted, érdemes miattajelentkezned. 

www.bobitaokosda.hu

Telefon: +3630 721 3969